Bericht van de voorzitter

Beste leden van het NUT,

Met veel genoegen presenteren wij u het nieuwe programma van het NUT Wassenaar. Dit programma omvat het eerste half jaar van 2023; aan het einde van de zomer ontvangt u van ons het programma voor de resterende maanden van het kalenderjaar.

Ook dit keer is er weer volop keuze.
Classicus en oud-leraar van het Adelbert College Cornelis Jonkman brengt de personen achter enkele grote namen uit de Late Middeleeuwen en de Renaissance voor u tot leven, van Dante tot Galilei.
Lisette van der Krogt belicht het werk van een viertal schilders; de werken van Kees van Dongen en Vincent.van.Gogh gaat u zelf in het museum bekijken.
Met Willemien de Vlieger bezoekt u het Zilvermuseum in Schoonhoven; daarnaast neemt zij u ook mee naar een Zilveratelier om de zilversmid zelf aan het werk te zien.
De geheimen van het heelal worden door de Hubble ruimtetelescoop dichtbij gehaald en toegelicht tijdens een lezing in Space Expo in Noordwijk. Een rondleiding door het museum sluit de middag af.
Oud Leiden gaan wij te voet herontdekken aan de hand van een verteller om daarna de stad vanaf het water aan u voorbij te zien trekken.
Natuurlijk krijgt u ook weer de mogelijkheid om in een theaterstoel plaats te nemen. Het programma biedt een keur aan toneel- en cabaretvoorstellingen, alsmede dans- en muziekuitvoeringen.

In de eerste weken van het nieuwe jaar zal NUT Wassenaar overgaan naar het gebruik van de nieuwe website. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2022 lieten wij u nog weten de huidige website te willen moderniseren. Al snel bleek dat dit – met het oog op de toekomst – een verkeerde keuze zou zijn. Technisch gezien is deze verouderd en wij zijn blij u binnenkort onze nieuwe website te kunnen presenteren.

Wij hopen van harte dat het nieuwe programma voor u aanleiding zal zijn het boekingsformulier met de pen of de computer ter hand te nemen.

Hartelijke groet, namens het bestuur,

Marjan Hazenberg-van Zon
voorzitter NUT Wassenaar