Opera: J.S. Bach – de Apocalyps (eerder geprogrammeerd)

  • Opera2Day en koor/orkest Nederlandse Bachvereniging
  • dinsdag 16 januari 2024
  • 20.00 uur
  • Koninklijke Schouwburg, Lange Voorhout 3, Den Haag
16 januari

Kosten

€ 37,50 p.p. leden

€ 40,00 voor introducé

Vervoer

€ 28,50

Let op: De boekingsdatum voor dit evenement is helaas verstreken. U kunt niet meer boeken.

Kijkend naar zijn dramatische en emotionele passies en cantates, kan men zich voorstellen dat Bach ook een fantastische operacomponist zou zijn geweest. Dat was er ook bijna van gekomen. Uitgedaagd door die gedachte creëerden Opera2Day en de Nederlandse Bachvereniging de opera die Bach nooit schreef.
De opera vertelt het waargebeurde verhaal van Jan.van.Leyden. Deze acteur, kroegbaas en kleermaker, werd in de zestiende eeuw leider van een beweging die verkondigde dat de wereld ten onder zou gaan. Een heilstaat werd opgericht. Die radicaliseerde en werd tot dictatuur.
Jan.van.Leyden wordt gevolgd van zijn aanvankelijke bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap tot aan zijn laatste biecht in een dodencel. De tijdloze mechanismen van populisme, polarisatie en radicalisering doen hun werk.
Dankzij een meeslepende en grootse enscenering, een voortreffelijke cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging, zal Bach te horen én te zien zijn als nooit tevoren.

Foto: Bart Grietens | Bas Meeuws